Slechts een deel van het zaken doen is juridisch
Het overgrote deel van zaken doen is niet juridisch, maar er zit bijna altijd een juridisch aspect aan. Het meeste gaat gewoon vanzelf altijd wel goed; u weet als ondernemer best hoe afspraken te maken en hoe die nagekomen moeten worden.
Soms loopt het anders dan gepland, dan zal je in moeten spelen op de veranderde situatie. Waar het vaak voorkomt dat juridische dienstverleners denken -en adviseren- vanuit de 'rechten' is het ook mogelijk om samen met u te kijken wat nu een geschikte oplossing is. Maar wat voor u de beste oplossing zou zijn, is niet altijd de oplossing die voor uw klant of contractspartij mogelijk of wenselijk is. Het is vaak een kwestie van het vinden van een oplossing die voor beide partijen werkt en hopelijk profijtelijk is. Wat in elk geval nooit de voorkeur verdient, is ruzie gaan maken. Want eigenlijk verliest u dan direct al; ondernemers zijn gebaat met oplossingen die toekomstperspectief bieden.
Juridische kennis inzetten om uw bedrijfsproces goed te laten verlopen
Soms veranderen wetten, soms verandert inzicht. Maar belangrijk is om uw bedrijfsproces en alles dat er bij hoort te toetsen aan wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld de inzet van ZZP'ers. Dit is een onderwerp dat nogal wat risico's met zich meebrengt, want een ZZP'er is al snel een werknemer. Of verkoopt u producten die onder een garantie vallen? Hoe gaat u vastleggen dat uw opdrachtgever akkoord heeft gegeven voor een ontwerp en dat de opdrachtgever verantwoordelijk is voor het ontwerp van een betonproduct dat u vervaardigt? Welke Algemene Voorwaarden hanteert u, bijvoorbeeld wanneer u veel producten monteert bij particulieren? En hoe moet dat proces verlopen?
De maatschappij wordt echt ingewikkelder
In de periode vanaf 2012 constateren we dat de hoeveelheid regels enorm toegenomen is en de afgelopen jaren merken we steeds meer dat de overheid actief toezicht wil gaan houden. Dit zijn politieke en maatschappelijke ontwikkelingen waar wij geen oordeel over uitspreken, maar er waren kabinetten in de jaren 0 die juist af wilden van al die regels. Wat er ook van is, u heeft er mee te maken. Wij kunnen u helpen om om te gaan met de regels.
Maar we kunnen u ook helpen in lastige vraagstukken met bijvoorbeeld klanten die klagen over producten of diensten, of u ergens op aanspreken.
Juiste manier van zaken doen, juiste manier van vastleggen
Het gaat niet om juridische spitsvondigheden. Het gaat om op een juiste manier zaken te doen en op een juiste manier vast te leggen van afspraken. Mochten er desondanks wel problemen ontstaan, is ons werk er eigenlijk meestal op gericht om te begrijpen wat u maar ook uw wederpartij eigenlijk bedoelen. En waar een oplossing mogelijk is, kijken of een oplossing bewerkstelligd kan worden.
Procederen indien noodzakelijk
Soms is het allemaal niet mogelijk en is het gewoon noodzakelijk om actie te ondernemen en tussenkomst van een rechter te vragen. Ook dan staan wij u graag bij. Of u wordt in rechte betrokken. Ook dan kunnen we u helpen.
U kunt bij ons terecht voor hulp bij elk juridisch vraagstuk, bijvoorbeeld
- Overeenkomsten : Afspraken goed en duidelijk vastgelegd, rekening houdende met wetgeving en specifieke risico's.
- Fiscaal: Belastingrecht is een terrein waar een tijdig advies toekomstige problemen met de fiscus kan voorkomen, naast diverse mogelijkheden om behoorlijk te besparen op de netto belastingdruk, zo door middel van het goed en juist toepassen van de wet.
- Arbeidsrecht: Of het nu gaat om werknemers op de loonlijst of de ZZP'er die voor u werken. Naast de contracten ook hulp bij problemen. Collectief ontslag, reorganisatie, ontslag op staande voet en alle andere voorkomende gevallen, uiteraard rekening houdend met de transitievergoedingen en de nieuwe flexwet.
- Ondernemingsrecht: Een nieuw bedrijf beginnen of een samenwerking met een ander bedrijf. Of de structuur hervormen om fiscaal voordeliger uit te zijn. Wij hebbenn kennis van alle soorten ondernemingsvormen en helpen u graag verder bij vraagstukken. Bijvoorbeeld of en hoe u het bedrijf van eenmanszaak naar de BV vorm brengt.
- Algemene Voorwaarden: De algemene voorwaarden, of het nu gaat om verkoop- of inkoopvoorwaarden, zijn een nuttig en handig hulpmiddel om een offerte, opdrachtbevestiging of verkoop-order te voorzien van de nodige spelregels om in geval van problemen veel zaken bij voorbaat goed geregeld te hebben.
- Publiekrecht: De omgevingsvergunning voor uw bedrijf maar ook specifieke situaties als bijvoorbeeld de vereisten om aan te voldoen om een bepaalde horecafunctie in uw bedrijf te huisvesten.
- En alle overige onderwerpen: Bijvoorbeeld wanneer u wordt gedaagd in een civiele procedure maar ook wanneer u een onterechte bekeuring heeft ontvangen.
Wij helpen u graag!
Wat het onderwerp ook is, wij staan u op praktische en begrijpelijke wijze terzijde. Soms kunnen wij in een onderwerp u onvoldoende helpen, in dergelijk geval overleggen wij dat met u en schakelen we in overleg een andere adviseur in. Bijvoorbeeld een advocaat of fiscalist. Omdat wij vaak samenwerken hebben wij een uitstekend netwerk van ervaren, betrouwbare en betaalbare specialisten.